Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 372
Primeira ... 123456789 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características da carcaça e da carne de cordeiros terminados com dietas contendo diferentes proporções de silagens de grãos de milho - DOI: 10.4025/actascianimsci.v31i2.3451 Animal Sciences
Andrade, Marília Belisário; Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Nível de Mestrado, Universidade Estadual de Maringá, Maringá - Paraná; Macedo, Francisco de Assis Fonseca; Professor Doutor do Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Universidade Estadual de Maringá, Maringá, Paraná; Jobim, Clóves Cabreira; Professor Doutor do Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Universidade Estadual de Maringá, Maringá, Paraná; Lombardi, Lausimery; Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Nível de Mestrado, Universidade Estadual de Maringá, Maringá - Paraná; Macedo, Filipe Gomes; Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Nível de Mestrado, Universidade Estadual de Maringá, Maringá - Paraná; Gasparino, Eliane; Professor Doutor do Programa de Pós Graduação em Zootecnia, Universidade Estadual de Maringá, Maringá, Paraná.
Foram avaliados componentes do peso vivo, características objetivas e subjetivas da carcaça, características físico-químicas do músculo Longissimus lumborum e a proporção dos principais tecidos que compõem o lombo de 24 cordeiros, machos não castrados, mestiços Hampshire Down, terminados em confinamento e alimentados com dietas diferentes à base de silagem de grãos de milho úmidos, com inclusão de girassol ou ureia. Os tratamentos não afetaram: peso vivo ao abate, peso da carcaça quente, rendimentos de carcaça, sangue, pele, aparelho reprodutor com bexiga, aparelho respiratório, baço, rins e gordura perirrenal, fígado, coração, trato gastrintestinal vazio, cabeça e patas. Não houve diferença significativa para peso da carcaça fria, condição corporal,...
Tipo: Pesquisa de campo; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.00.00-2 características físicas; Extra-carcaça; Ovinos Zootecnia physical characteristics; Extra-carcass; Sheep.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/3451
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características e evolução da ovinocultura a partir dos dados definitivos do Censo Agropecuário de 2017. Infoteca-e
MAGALHAES, K. A.; LUCENA, C. C. de.
O Centro de Inteligência e Mercado de Caprinos e Ovinos (CIM) é um observatório que reúne informações estatísticas e de mercados sobre as cadeias produtivas de caprinos e ovinos, contribuindo para a tomada de decisões e planejamento estratégico e desenvolvimento territorial dessas cadeias. Nesta publicação, a Embrapa faz uma avaliação crítica a partir dos dados do Censo Agropecuário de 2017, divulgados pelo IBGE, das mudanças estruturais e fundiárias da produção de ovinos na distribuição do rebanho, comercialização, número e tamanho dos estabelecimentos que sinalizam para uma crescente organização da cadeia produtiva, em especial da relação entre produtores e frigoríficos que, com a formalização da produção, relacionado com o crescimento da proporção de...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ovinocultura; Censo Agropecuário; Sheep; Production economics; Brazil.; Agricultural statistics; Statistical appeal.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1117066
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características físicas e perspectivas de mercado para as peles e couros de caprinos e ovinos. Infoteca-e
JACINTO, M. A. C.; LEITE, E. R..
Características físico-mecânicas do couro de ovinos lanados e deslanados de diferentes idades; Alternativas de aproveitamento da pele e do couro caprinos: impactos na rentabilidade da caprinocultura de corte; Influência da raça e da idade nas características físico-mecânicas de couros caprinos.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Agroindustrial sector.; Caprino; Ovino; Couro; Pele; Mercado; Hides and skins; Goats; Sheep; Brazil..
Ano: 2003 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/514626
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização do consumo das carnes caprina e ovina em Sergipe. Infoteca-e
CUENCA, M. A. G.; MARTINS, E. C.; SANTOS, A. da S. dos; MUNIZ, E. N.; SANTOS, R. P. C.; GONZÁLEZ, E. O..
A Embrapa Caprinos e Ovinos e com Embrapa Tabuleiros Costeiros desenvolveram no período de 2003 a 2008 o Projeto: estudo da cadeia produtiva de carnes e peles de caprinos e ovinos na Região Nordeste do Brasil. Tal projeto, além de outras áreas, buscava identificar o mercado potencial de carnes e peles para os produtos de origem caprina e ovina. Esta publicação apresenta uma caracterização do mercado consumidor das carnes caprina e ovina na cidade de Aracaju, no Estado de Sergipe. Nela o leitor vai encontrar informações importantes sobre diversos indicadores de mercado, tais como: preço, renda dos consumidores, gosto ou preferência com relação à outras carnes e, mercado potencial dentre outras. Espera- se que estas informações sirvam de referência e apoio a...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Sergipe; Consumer behaviour.; Caprino; Ovino; Carne; Consumidor; Consumo; Mercado; Sheep; Goats; Goat meat; Brazil..
Ano: 2008 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/534134
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização socioeconômica dos agricultores familiares produtores de caprinos e ovinos no Território Vales do Curu e Aracatiaçu, Ceará. Infoteca-e
FARIAS, J. L. de S.; FERNANDES, F. E. P.; MACHADO, A. B. N.; OLIVEIRA, L. S..
bitstream/item/104149/1/DOC-108.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Smallholders.; Agricultural structure; Agricultural situation; Agricultural communities; Rural conditions; Agricultura familiar; Caprinocultura; Ovinocultura; Desenvolvimento rural; Pequeno produtor; Economia agrícola; Sociologia rural; Baixa renda; Comunidade rural; Goats; Sheep; Small farms; Small ruminants; Rural sociology..
Ano: 2012 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/989210
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterización y evaluación genética de rebaños ovinos en el sur del Distrito Federal Colegio de Postgraduados
Nuñez Aramburu, Juan Manuel.
Con el objeto de realizar una evaluación genética de los rebaños ovinos de la región sur del Distrito federal, se realizó un estudio basado en encuesta directa en 25 unidades de producción (UP), registrándose sus características generales y los criterios de los productores para seleccionar a sus reproductores. Además se realizó un prueba de comportamiento individual en corral, utilizando 30 corderos recién destetados cruza de Suffolk x Hampshire en dos localidades de la región: Milpa Alta y Tlahuac, con el objeto de estimar sus indicadores productivos: peso final (PF), ganancia de peso (GDP), consumo de alimento (CA), conversión (CONVER) y algunas medidas zoométricas: área del músculo del lomo (AML), altura a la cruz (ALTC), circunferencia...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Rebaños de pequeños productores; Prácticas de selección de reproductores; Sheep; Small farms; Selection practices.
Ano: 2009 URL: http://hdl.handle.net/10521/1181
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carcass characteristics of lambs fed diets containing silage of different genotypes of sorghum R. Bras. Zootec.
Suassuna,Juraci Marcos Alves; Santos,Edson Mauro; Oliveira,Juliana Silva de; Azevedo,Paulo Sérgio de; Sousa,Wandrick Hauss de; Pinho,Ricardo Martins Araujo; Ramos,João Paulo de Farias; Bezerra,Higor Fábio Carvalho.
Thirty-five feedlot lambs (without defined breed, aged between 5 and 7 months, with average live weight of 17.7±3.7 kg) were used in a completely randomized design to evaluate the effect of diets containing different genotypes of sorghum on morphometric measurements and qualitative characteristics of carcass and yields of primal cuts. The animals stayed in individual indoor pens for 42 days and slaughtered at an average weight of 26.24 kg. No significant differences were observed on morphometric measurements, hot (11.67 kg) and cold (11.39 kg) carcass weight, hot (44.46%) and cold (43.37%) carcass yields, biological yield and on cooling losses. There was also no significant effect of silages of different genotypes of sorghum on the weights and yields of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feedlot; Primal cuts; Production systems; Sheep.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000200005
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carcass quality, parts and tissue development of lambs finished in three systems R. Bras. Zootec.
Hashimoto,Juliano Hideo; Osório,José Carlos da Silveira; Osório,Maria Teresa Moreira; Bonacina,Marlice Salete; Lehmen,Rosilene Inês; Pedroso,Carlos Eduardo da Silva.
The objective of this study was to evaluate the effect of finishing systems on natural pasture and gender on the carcass quality, parts and tissue development of lambs. Forty-five non-castrated males and forty-five females were distributed in a completely randomized design into three treatments: lamb with mother kept on pasture; weaned lamb kept on pasture and weaned lamb kept on pasture with supplementation (soybean hulls at 1% of body weight). The criteria for slaughter was body condition score (2.0 - 3.0). The carcass characteristics and parts composition were influenced by the sex. The finishing system with supplementation promoted greater carcass yield and longer leg length. The tissue composition was different only for the sex, with the males...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Allometry; Growth; Leg; Sheep; Shoulder; Tissue composition.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000200029
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cenários mundial e nacional da caprinocultura e da ovinocultura. Infoteca-e
MARTINS, E. C.; MAGALHAES, K. A.; SOUZA, J. D. F. de; GUIMARAES, V. P.; BARBOSA, C. M. P.; HOLANDA FILHO, Z. F..
bitstream/item/158899/1/CNPC-2016-Cenarios.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caprinocultura; Ovinocultura; Goats; Sheep.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1068421
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ceratites, ceratoconjuntivites e tumores de olhos em ovinos e caprinos, suas prováveis causas e implicações. Infoteca-e
SILVA, M. U. D. e; SILVA, E. D. F. da.
Causas; Sinais clinicos; Transmissao; Tratamento e profilaxia.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ceratoconjuntivite; Caprino; Doença animal; Bactéria; Ceratite; Olho; Infecção; Transmissão de doença; Goats; Sheep; Animal diseases; Keratoconjunctivitis; Infection; Disease transmission; Eye diseases.
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/945354
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
CERATOCONJUNTIVITE infecciosa. Infoteca-e
O que é a doença; A causa; Sintomas; Como ocorre a transmissão da doença; Tratamento; Como evitar a doença.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ceratoconjuntivite; Caprino; Ovino; Doença animal; Infecção; Olho; Sheep; Goats; Animal diseases; Eye diseases; Keratoconjunctivitis.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/530445
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Change in genetic size of small-closed populations: lessons from a domestic mammal population Genet. Mol. Biol.
Ghafouri-Kesbi,Farhad.
The aim of this study was to monitor changes in genetic size of a small-closed population of Iranian Zandi sheep, by using pedigree information from animals born between 1991 and 2005. The genetic size was assessed by using measures based on the probability of identity-by-descend of genes (coancestry, f, and effective population size, Ne), as well as measures based on probability of gene origin (effective number of founders, f e, effective number of founder genomes, f g, and effective number of non-founder genomes, f ne). Average coancestry, or the degree of genetic similarity of individuals, increased from 0.81% to 1.44% during the period 1993 to 2005, at the same time that Ne decreased from 263 to 93. The observed trend for f e was irregular throughout...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pedigree; Effective size; Genetic drift; Genetic diversity; Genetic similarity; Sheep.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572010000400011
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characteristics of carcass and of non-carcass components of lambs and hoggets fed high-concentrate corn or sorghum diets R. Bras. Zootec.
Venturini,Rafael Sanches; Carvalho,Sérgio; Pacheco,Paulo Santana; Pellegrin,Ana Carolina Ribeiro Sanquetta de; Martins,Andressa Ana; Lopes,Jusecléia Ferreira; Moro,Anderson Bortoluzzi; Simões,Robson Rodrigues.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the characteristics of carcass and non-carcass components of lambs and hoggets finished in the feedlot with high-concentrate corn or sorghum grain-based diets. Thirty-two animals were finished, comprising 16 lambs (milk teeth) and 16 hoggets (two teeth), which were distributed in a completely randomized design in a 2 × 2 factorial arrangement (two sheep categories × two grains). For the variables final live weight, live weight at slaughter, hot carcass weight, cold carcass weight, hot carcass yield, cold carcass yield, carcass compactness index, subjective color, loin-eye area, fasting losses, external organs, internal organs, and for the weights, in kilograms, of neck, shoulder, ribs, and leg, there was...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Animal production; Feedlot; Grain cereal; Sheep.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000300257
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characteristics of the wool produced by ewes raised for meat production R. Bras. Zootec.
Ribeiro,Edson Luis de Azambuja; Pires,Cleber Cassol; Mizubuti,Ivone Yurika; Silva,Leandro das Dores Ferreira da; Castro,Filipe Alexandre Boscaro de; Koritiaki,Natália Albieri; Pereira,Elzânia Sales; Pinto,Andréa Pereira.
The objective of this study was to evaluate the characteristics of wool produced by ewes of different genetic groups, ages, and reproductive statuses. A total of 115 ewes, of the following genetic groups, were used: 10 Corriedale, 37 Hampshire Down, 26 1/2 Hampshire Down + 1/2 Corriedale, 24 1/2 Ile de France + 1/2 Corriedale, and 18 1/2 Suffolk + 1/2 Corriedale. Age was determined by the number of permanent incisors, ranging from four teeth to eight teeth. Ewes were further classified by their reproductive status into: lambed, having reared one lamb; and not-lambed. Hampshire and half-blood Suffolk ewes were heavier (53.2 and 52.7 kg, respectively), while Corriedale animals were lighter (40.1 kg). Older ewes and not-lambed ewes were heavier as well....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Crossbreeding; Fiber; Ovis aries; Sheep.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982015001100405
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical characteristics, degradation kinetics and gas production of arboreal species for ruminants Rev. Ciênc. Agron.
Oliveira,Leandro Pereira de; Magalhães,André Luiz Rodrigues; Teodoro,Ana Lúcia; Andrade,Albericio Pereira de; Santos,Kelly Cristina dos; Araújo,Gherman Garcia Leal de.
ABSTRACT The breeding systems of the small ruminants are extensive in the great majority, in which the animals are created in areas of native pasture named Caatinga, being necessary the knowledge on the chemical composition and its characteristics of feed degradation is crucial to increase nutrient use efficiency. Thereat, the objective of this study was to evaluate the chemical composition, the minerals, the carbohydrates and nitrogenous compounds fractionation, the degradability, in vitro dry matter digestibility and the in vitro gas production of arboreal species, those are consumed by goats and sheeps. The species evaluated were Cnidoscolus phyllacanthus (Muell. Arg.) Pax. et K. Hoffman, Mimosa tenuiflora (Willd.) Poiret, Myracrodruon urundeuva Fr....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Goats; Native pasture; Semi-arid; Sheep.
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902020000300406
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Classificação de ovelhas para a colheita de embriões pela via transcervical de acordo com o grau de facilidade de transposição cervical. Infoteca-e
FONSECA, J. F. da.
Esta publicação descreve formas de seleção de ovelhas por meio do grau de facilidade de transposição cervical.
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Via transcervical; Via cervical; Semen collection.; Reproduction control; Ovino; Ovelha; Reprodução animal; Transferência de Embrião; Inseminação artificial; Coleta de sêmen; Embryo transfer; Sheep; Ewes..
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1071938
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Classification of Potential Sheep Heat-Stress Levels According to the Prevailing Meteorological Conditions CIGR Journal
Dimitris K. Papanastasiou.
Many researchers have found that physiology, welfare, health, and productivity of ruminants are significantly affected when they are exposed to heat-stress conditions. In such cases, heat-stress may also cause a reduction of farmers’ profit in various ways. Heat-stress levels are significantly affected by the prevailing meteorological conditions. This paper aims to study the potential daily peak heat-stress conditions to which sheep are exposed and to classify them according to the prevailing meteorological conditions. For these purposes, temperature, relative humidity, wind speed and incoming solar radiation data were analyzed. The meteorological data were recorded during the summers of the period 2007 – 2012 by an automated...
Palavras-chave: Sheep; Heat-stress; Temperature humidity index; Meteorological conditions; Cluster analysis; Greece.
Ano: 2015 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/3099
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Classification of Potential Sheep Heat-Stress Levels According to the Prevailing Meteorological Conditions CIGR Journal
Papanastasiou, Dimitris K..
Many researchers have found that physiology, welfare, health, and productivity of ruminants are significantly affected when they are exposed to heat-stress conditions. In such cases, heat-stress may also cause a reduction of farmers’ profit in various ways. Heat-stress levels are significantly affected by the prevailing meteorological conditions. This paper aims to study the potential daily peak heat-stress conditions to which sheep are exposed and to classify them according to the prevailing meteorological conditions. For these purposes, temperature, relative humidity, wind speed and incoming solar radiation data were analyzed. The meteorological data were recorded during the summers of the period 2007 – 2012 by an automated meteorological station that...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sheep; Heat-stress; Temperature humidity index; Meteorological conditions; Cluster analysis; Greece.
Ano: 2015 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/3099
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Clonal profile, virulence and resistance of Staphylococcus aureus isolated from sheep milk BJM
Martins,Katheryne Benini; Faccioli-Martins,Patricia Yoshida; Riboli,Danilo Flávio Moraes; Pereira,Valéria Cataneli; Fernandes,Simone; Oliveira,Aline A.; Dantas,Ariane; Zafalon,Luiz Francisco; Cunha,Maria de Lourdes Ribeiro de Souza da.
The objective of this study was to characterize the clonal profile, virulence factors and antimicrobial resistance, particularly oxacillin resistance, of Staphylococcus aureus isolated from sheep milk. Milk samples were collected from all teats for the California Mastitis Test (CMT), somatic cell count, identification of S. aureus, investigation in these strains of genes encoding toxins (sea, seb, sec, sed, tst), biofilm (icaA, icaC, icaD, bap), leukocidin (luk-PV) oxacillin resistance by mecA gene detection and susceptibility testing (12 antibiotics). Messenger RNA expression was evaluated by RT-PCR in isolates carrying toxin and biofilm genes. Biofilm formation was also evaluated phenotypically by adherence to polystyrene plates. The clonal profile of S....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mastitis; Sheep; Staphylococcus aureus; Antibiotic resistance; Virulence factors.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822015000200535
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Como escolher matrizes e reprodutores caprinos ou ovinos para seu rebanho. Infoteca-e
MONTEIRO, A. W. U..
ODS.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Manejo reprodutivo; Agenda 2030; Caprino; Ovino; Reprodução; Acasalamento; Matriz; Goats; Sheep; Reproduction.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1148898
Registros recuperados: 372
Primeira ... 123456789 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional